Interview: Steve Carell over Anchorman 2

26 juni 2014 16:08 | film | Door Televizier

In de film Anchorman uit 2004 maakte de wereld kennis met het fenomeen Ron Burgundy (Steve Carell). 10 jaar later is het tijd voor het langverwachte vervolg.

De luidruchtige nieuwslezer Ron Burgundy werd een wereldwijde cultheld die onlangs nog de EMA's in Amsterdam mee mocht presenteren. Tien jaar later is het eindelijk tijd voor het vervolg waarin Ron zijn baan verliest, tijdedelijk presentator wordt bij Sea World en uiteindelijk terecht komt bij GNN, het eerste verientwintiguurs nieuwskanaal en de concurrent van de werkgever van zijn vrouw. Hoofdrolspeler Steve Carell vertelt er zelf over.

Waarom wilde je een vervolg maken op Anchorman?

„Omdat ik nooit meer zo veel lol heb gehad bij het maken van een film als bij Anchorman. Ik heb zelfs getekend voor ik ook maar een script heb gezien.”

Gaat Anchorman 2 verder waar het eerste deel stopte?

„Niet echt, er zijn wel verwijzingen naar deel 1, maar die hoef je niet gezien te hebben om de tweede te snappen.”

Was het lastig om weer in de huid van Ron te kruipen?

In het begin wel. Ik wilde niet weer precies dezelfde film maken, ik wilde fris en fruitig zijn. En dus heb ik alles vermeden wat ik te veel in het eerste deel deed.”

Ron lijkt bij tijd en wijl nogal -laten we zeggen- dom. Is dat lastig?

„Om dom te spelen? Kijk, het is geen Shakespeare, het is Ancherman! Het is lachen. In de eerste film had ik geloof ik maar vijf regels tekst. Ron is een simpele man, hij is gelukkig en zijn collega's zijn z'n beste vrienden.”

In deze film zegt hij meer dan woorden en krijgt hij ook nog een vriendin.

„Ja, erg opwindend allemaal. Helemaal omdat de nieuwe liefde Kristen Wiig is. Zij is fantastisch en ook nog een van de grappigste mensen die ik ooit heb ontmoet. 

Welke scène was het lastigst om op te nemen?

Dat moet wel die ene in de kas zijn. Will Smith was zo grappig die dag dat we allemaal in een deuk lagen. Daar was de crew niet blij mee omdat het een eeuw duurde voordat de scène erop stond. Maar man, man, man, wat een leuke dag was dat.”

Als de wereld morgen vergaat, heb je dan ergens spijt van?

„Ik mag niet klagen, we komen allemaal een keer aan ons einde. Leef een goed en vruchtbaar leven, zou ik zeggen. Ik ben gelukkig getrouwd, ik had had mazzel dat ik pas op latere leeftijd bekend werd. Het is zo moeilijk om met succes om te gaan als je heel jong bent.

Anchorman 2 is nu te koop op dvd en online te bekijken. 

Meer over