Irene Moors en Edo Brunner scoren bijrol in Loenatik film

Onder anderen Irene Moors, Edo Brunner en Eva van der Gucht hebben een bijrol te pakken in de komediefilm Loenatik, Te Gek!

Vandaag maakte filmdistributeur A-Film bekend dat Irene Moors, Edo Brunner en Eva van der Gucht een bijrol spelen in de film Loenatik, Te Gek! Ook acteurs Mark Rietman en Anneke Blok zullen te zien zijn.

Bijrollen

Over hun rollen is nog maar weinig bekend. Wel is onthuld dat Irene Moors het dichtbij zichzelf houdt: zij speelt een presentatrice. Anneke Blok speelt de rol van buurvrouw Laarsman.

De cast

Voor de rest keert een groot deel van de originele cast van de televisieserie en film terug. Zo zullen Dick van den Toorn (Fats), John Buijsman (Dokter Doolittle), Jacqueline Blom (Zuster ten Hoeven), Karen van Holst Pellekaan (Bep Brul) en Martin van Waardenberg (De Majoor) te zien zijn.

Van Holst Pellekaan en Van Waardenberg schreven ook het scenario van de film.

Loenatik op tv

Loenatik was van 1995 tot en met 2001 op televisie te zien bij de NCRV. In 2002 kwam er een film uit: Loenatik: De Moevie. Loenatik gaat over de bewoners, verpleegster en directeur van de psychiatrische inrichting Zonnedael.

Loenatik, Te Gek!

In Loenatik, Te Gek! keren patiënten Bep Brul, De Majoor, Fats, mevrouw de Haas en dr. Doolittle noodgedwongen terug in de maatschappij, omdat de kliniek Zonnedael is opgeheven. Als het vijftal hoort dat hun oude zuster Ten Hoeven is ontvoerd, beginnen ze onder leiding van de Majoor aan een zoekactie.

De opnames van de film zijn inmiddels afgerond. De film is vanaf april 2014 in de bioscoop te zien.

Reageren