Romance

J.K. Rowling: 'Perkamentus verliefd op Grindelwald'

17 maart 2019 10:40 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP
Veel fans van Harry Potter hadden al een donkerbruin vermoeden en schrijfster J.K. Rowling heeft het nu ook bevestigd: tovenaars én aartsvijanden Albus Perkamentus en Gellert Grindelwald hadden een gepassioneerde en intense relatie.

Sinds de Britse Rowling naar buiten bracht dat Perkamentus homoseksueel was, zwengelden de geruchten over een romantische relatie met Grindelwald al aan. Volgens fans was dat overduidelijk in de boeken, maar in de Harry Potter-films was daar weinig van te zien.

Romantische relatie

"Het was gepassioneerd, en het was zeker een romantische relatie. Maar zoals gebeurt in elke relatie, of deze nou hetero of homoseksueel is of welk ander label je er aan wilt plakken, je weet nooit wat de andere persoon voelt. Je kan het nooit weten, je kan alleen geloven dat je het weet", zegt Rowling tegen The Daily Mail.

Fantastic Beasts

Beide personages, gespeeld door Jude Law en Johnny Depp, zijn ook te zien in de Fantastic Beasts-serie. Er komen nog drie andere films aan, waarin Eddie Redmayne opnieuw in de hoofdrol verschijnt van Newt Scamander.

Meer over