Ja hoor: Sharknado 2 wordt ook heel slecht. Video als bewijs

Het is een van de slechtste films aller tijden en alleen daarom al leuk. Ook het vervolg wordt een hopeloos geval. Hoe we dat weten? We hebben video als bewijs.

Vorig jaar werd deel 1 van Sharknado een doorslaand succes. Het verhaal leest als een slechte film en dat is het ook natuurlijk. Een stel tornado's raast over Los Angeles en zaait dood en verderf. Alsof dat nog niet genoeg is: ze slingeren ook nog eens bloeddorstige witte haaien de wereldstad in. Niet alleen de ondergelopen straten zijn levensgevaarlijk, maar ook de lucht daarboven!

Te belachelijk voor woorden en ook nog eens heel knullig gemaakt. Het resultaat is een cultfilm van de onderste plank waar tijdens de uitzending op SyFy 1,4 miljoen mensen naar keken. En dankzij het tumult op Twitter naar de herhaling nog eens 1,9 miljoen. Het hek was van de dam, meer mensen volgden en Sharknado werd een doorslaand succes.

Het Amerikaanse kabelkanaal SyFy maakt wel meer van dit soort rare films, met titels als Sharktopus, Mansquite en Ice Twisters. Stuk voor stuk b-films die ergens tussen de $1 en de $2 miljoen kosten. Met Sharknado wonnen ze de jackpot en dus komt er een tweede deel.

Sharknado 2

Liefhebbers van het slechtste dat tv ooit voortbracht kunnen opgelucht ademhalen. De crew is al begonnen met de opnames van deel 2 en The Hollywood Reporter meldt dat er is ook al een premièredatum vastgesteld. Op 31 juli kan iedereen genieten van bijtgrage haaien die een wereldstand onveilig maken. Niet Los Angeles dit keer, maar New York. 

Van de oorspronkelijke film doen Tara Reid (American Pie) en Ian Ziering (Beverly Hills, 90210) weer mee. Ze krijgen versterking van een aantal bekende gezichten, waaronder Biz Markie (rapper), Sandra Denton (zangeres van Salt-N-Pepa), Kurt Angle (worstelaar), Perez Hilton (blogger), Robert Klein (komiek) en Kelly Osbourne (dochter van Ozzy).

Of het slecht wordt? Daar durven wij wel een weddenschap op in te zetten. Kijk maar eens naar de opnames hieronder. Of het ook hilarisch slecht wordt, zoals het eerste deel? Dat kunnen we niet met zekerheid zeggen. Gezien dit klungelige filmpje lijkt dat wel waarschijnlijk.

Meer over de eerste film en het de ophef op Twitter lees je hier. Je vindt er ook de onwaarschijnlijke trailer van het eerste deel.

Reageren