Not sold

Jasje Han Solo uit Star Wars blijft bij eigenaar door te lage opbrengst

21 september 2018 09:31 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© Twentieth Century Fox
Fans hebben de kans om het befaamde jasje van Han Solo uit Star Wars: The Empire Strikes Back te bemachtigen, laten liggen. Het kledingstuk kon van eigenaar wisselen via een veiling, maar door een te lage opbrengst ging de verkoop niet door.

Veilinghuis Prop Store bood het iconische jasje van Harrison Ford te koop aan, maar het hoogste bod bleef steken op 507.000 euro. Vooraf werd ingezet op een prijs van 556.000 euro tot een miljoen. Hierop werd besloten de veiling af te blazen.

Anakin Skywalker

Waar het blauw-grijze jasje geen nieuwe eigenaar vond, kregen ruim zeshonderd voorwerpen uit zo'n 150 films en televisieseries wel een ander thuis. Zo werd Anakin Skywalker's lightsaber uit de film Revenge of the Sith voor 123.000 euro verkocht.

Indiana Jones

Harrison Ford leverde wel het duurste veilingitem van de avond. De hoed die de 76-jarige acteur droeg als Indiana Jones in Raiders of the Lost Ark ging voor 360.000 euro van de hand. Een hoverboard uit Back to the Future Part II kreeg voor 33.000 euro een nieuwe eigenaar.

Meer over