Jeroen van Koningsbrugge wint goud

5 oktober 2015 11:29 | film | Door Televizier

De thriller Schone Handen, met in de hoofdrol Jeroen van Koningsbrugge en Thekla Reuten, heeft tot nu toe meer dan 100 000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Dat betekende goud voor de film.

Beide hoofdrolspelers ontvingen een Gouden Film, de prijs die het Nederlands Filmfestival uitreikt aan vaderlandse producties die deze mijlpaal bereiken.

Een moeilijke uitweg

De thriller Schone Handen gebaseerd op de misdaadroman van René Appel gaat over het illegale drugscircuit. Sylvia (Reuten) heeft geen idee waar de inkomsten van haar man vandaan komen en vindt het wel best zo. Tot op een dag dat een politieman voor de deur staat met een vervelende mededeling: haar man Eddie (van Koningsbrugge) is een drugshandelaar. De politie komt steeds vaker op de stoep en langzamerhand dringt tot haar door hoe zeer Eddie in de problemen is verzeild. Sylvia ziet geen uitweg meer en probeert met haar twee kinderen het misdaadmilieu te ontvluchten. Dit blijkt moeilijker dan verwacht.

Dit jaar is het de tiende keer dat een Nederlandse film meer dan 100 000 bezoekers trekt. De laatste Gouden Film was voor de verfilming Ventoux, over vier vrienden die met de racefiets de Mont Ventoux beklimmen.


Meer over