Interview

Jim Bakkum over Just Say Yes op Netflix: 'Het is één groot spektakel en volkomen hysterisch'

1 april 2021 14:50 | film | Door Irma Tomas

© Netflix
Jim Bakkum (33) speelt naast Yolanthe Cabau de hoofdrol in de romantische komedie Just Say Yes op Netflix. Wij spraken de koning van de Nederlandse romkom.

Hoe ben je de koning van de romantische komedie geworden?
“Ik zag inderdaad dat ik alleen al op Netflix in vier romantische komedies speel, dat is best veel. Maar ik omarm het heel erg. Ik zit nu blijkbaar in een periode in m’n leven dat het bij me past. Ik probeer altijd wel te kijken of de films van elkaar verschillen. Vorig jaar heb ik Casanova’s gemaakt en dat is weer een compleet andere film dan Just Say Yes. Ik snap ook nooit waarom er een soort stigma rust op de romantische komedie. Voor mij is een goeie romkom net zo veel waard als een mooi drama.”

Bevat Just Say Yes alle ingrediënten van een goeie romkom? En wat zijn die ingrediënten?
Just Say Yes bevat al die ingrediënten en nog veel meer. Het is één groot spektakel en volkomen hysterisch. Maar het belangrijkste aan een romkom is dat ie geloofwaardig is, het moet oprecht gespeeld zijn, zoals Yolanthe dat in deze film doet. En mensen smullen natuurlijk van die klassieke romkom-scènes zoals wanneer de hoofdrolspeler op het laatste moment naar het vliegveld racet om z’n liefde te betuigen aan iemand. Dat zit trouwens niet in Just Say Yes, wij doen het net even anders.”

Waarom moeten we nog meer kijken naar Just Say Yes?
“Noortje Herlaar! Zij is zo grappig. En ze laat zien hoeveel je als acteur kan doen met een rol. Noortje speelt een ongelooflijk oppervlakkige influencer. Die had je ook door een echte influencer kunnen laten spelen maar Noortje laat zien dat een acteur veel meer lagen in een rol kan leggen.”We hadden al vastgesteld dat je een romkom-expert bent. Wat zijn je favoriete drie romantische komedies aller tijden?
Notting Hill, Love Actually en Alles is Liefde. De eerste twee zijn mozaïekfilms en daar hou ik van. En in Notting Hill wordt zo goed gespeeld door Julia Roberts en Hugh Grant. Alles klopte aan die film, die ongemakkelijkheid. Bijvoorbeeld de scène dat Hugh Grant haar zogenaamd vragen stelde voor het blad Horse & Hound. Heerlijk!”

Is het eigenlijk jammer dat Just Say Yes film niet in de bios komt maar rechtstreeks naar Netflix gaat?
“Als je een film maakt, is het natuurlijk hartstikke leuk om een première te hebben, maar om een ‘exclusive’ te zijn bij Netflix is ook te gek. En ik denk dat ie door de tijd waarin we zitten, ook nog wel eens heel goed zou kunnen scoren.”

Meer over