John Turturro vervangt James Gandolfini in Criminal Justice op HBO

22 April 2014 11:03 | film | Door Televizier

Niet Robert de Niro, maar John Turturro vervangt James Gandolfini in de miniserie Criminal Justice op betaalzender HBO. De Niro heeft een te volle agenda om de rol te spelen.

The Sopranos acteur James Gandolfini overleed op 19 juni 2013 in Rome aan een hartaanval. Hij had de hoofdrol in Criminal Justice en in die hoedanigheid al een pilot van de miniserie opgenomen. Toen hij nog voor de opnames van de hele serie overleed, ging men op zoek naar een vervanger.

Robert de Niro

De eerste acteur die gevonden werd was Robert De Niro. Hij zou de overleden acteur vervangen, maar vanwege een volle agenda moest hij afzeggen, aldus het Amerikaanse online magazine Deadline.

Acteurs

Criminal Justice duurt in totaal zeven uur en is gebaseerd op de gelijknamige BBC-serie. De cast waar Turturro vanaf nu deel van uitmaakt bestaat uit Riz Ahmed (Four Lions), Bill Camp (12 Years a Slave), Peyman Moaadi (A Separation) en Poorna Jagannathan (Delhi Belly).

Verhaal

In Criminal Justice draait het om een advocaat (Jack Stone), die in de problemen komt na het aannemen van de rechtszaak van een Pakistaanse man. De man wordt er van verdachte en meisje te hebben vermoord.

John Turturro

Turturro kunnen we kennen uit films als Transformers, The Good Shepherd en Secret Window. In die laatste film had hij een hoofdrol naast Johnny Depp.

Gandolfini's naam zal wel te zien zijn in de aftiteling. Hij blijft namelijk uitvoerend producent.

Meer over