Kellan Lutz getipt als de nieuwe He-Man

Kellan Lutz zou zomaar eens de nieuwe He-Man kunnen worden. De filmster verklapte op Twitter al veelbelovende gesprekken te voeren met de producenten.

Lutz, bekend van films als Expendables 3 en de Twilight trilogie, heeft in ieder geval de juiste bouw om Eternia's grootste held te vertolken.

Masters of the Universe

He-Man zag in 1981 het levenslicht als weinig meer dan een actionfigure dat speelgoedgigant Mattel aan de man wilde brengen. De plastic krijger en zijn aartsvijand Skeletor bleken populair, mede dankzij de mini-stripjes die in de verpakkingen zaten en het verhaal van He-Man en de Masters of the Universe vertelde. Aan de hand daarvan lanceerde Filmation in 1983 de He-Man tekenfilmserie die een hele generatie opgroeiende kinderen fan maakte.

Dolph Lundgren

In 1987 werd zelfs een heuse He-Man film gemaakt, waarin de Zweedse acteur Dolph Lundgren de titelrol op zich nam. Het bleek alles behalve een hit: Lundgren was geen geweldig acteur, de Masters of the universe figuren ontbraken grotendeels en ook de special effects lieten te wensen over.

Reboot

Aan dat laatste zal het succes van een He-Man reboot niet liggen. Maar het is zeer de vraag of de film gemaakt gaat worden. Sony probeert al sinds 2009 de Masters of the universe franchise nieuw leven in te blazen. De vermeende casting van Kellan Lutz is de eerste concrete stap in jaren. Op Twitter lopen dolenthousiaste fans alvast op de zaken vooruit...

Meer over:

Reageren