Kung Fu Panda

De luie en stevige Po is een panda. Hij werkt in het noodle-restaurant van zijn vader maar droomt ervan kungfu held te worden. DDes te gekker is het dat kungfumeester Shifu Po uitkiest om het dorp en de tempel te beschermen tegen hun grootste vijand, het sneeuwluipaard Tai Lung.

GENRE
Animatie

REGIE
Mark Osborne, John Stevenson

MET
de stemmen van Jack Black, Dustin Hofmann, Angelina Jolie, Jackie Chan e.a.

VERHAAL
Po (Jack Black) is een panda. Hij werkt in het noodle-restaurant van zijn vader maar droomt ervan kungfu held te worden. Dat is nogal onwaarschijnlijk omdat Po zo dik is dat hij amper zijn bed uit kan komen. Des te gekker is het dat kungfumeester Shifu (Dustin Hoffman), die met zijn leerlingen op een berg traint, Po uitkiest om het dorp en de tempel te beschermen tegen hun grootste vijand, het sneeuwluipaard Tai Lung. Po gaat zwaar in training om de verwachtingen waar te kunnen maken. Natuurlijk lukt dat, want de moraal van het verhaal is zo oud als de weg naar Rome: geloof in jezelf, dan komt alles goed.

OORDEEL
Het verhaal en de afloop zijn wel erg voorspelbaar, maar de animaties zien er, zoals we inmiddels gewend zijn, prachtig uit en de film is met liefde gemaakt. Veel diepere lagen zitten er niet in en kinderen zullen er iets meer lol aan beleven dan volwassenen.

EXTRA'S
Commentaar van de filmmakers, Ontmoet de cast, Verleg de grenzen, Internationaal behoud: red de wilde panda’s, Dragon warrior training Academy, Printables & weblinks, DreamWorks videoanimatie jukebox.

NU te huur en te koop

Bekijk hier de trailers:


Reageren