Lieke van Lexmond heeft rol in Michiel de Ruyter-film

9 mei 2014 13:20 | film | Door Televizier

Lieke van Lexmond zal een rol gaan spelen in de film over Michiel de Ruyter van regisseur Roel Reiné. Ze kruipt in de huid van Wendela de Witt.

Tijdens de castpresentatie van de avonturenfilm werd onthuld door de regisseur dat Lieke meespeelt. De actrice is enthousiast over de film en de sfeer van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.

Kleding

De actrice houdt wel van een verkleedpartijtje, zo vertelt ze RTL Boulevard: ''Het wordt een prachtig kostuumdrama. Mijn borsten worden flink opgesnoerd en het korset dat ik draag wordt flink ingesnoerd. Ik mag prachtige kleding dragen. Wat ik wel mooi vind is dat vrouwen in die tijd heel belangrijk waren voor het gezinsleven.'' Als klap op de vuurpijl mag de zwangere actrice ook nog eens de vrouw spelen van Barry Atsma, die in de film als Johan de Witt rondparadeert.

Andere acteurs

Eerder werd ook al bekend dat Frank Lammers de rol van Michiel de Ruyter op zich neemt. Vandaag werden de namen van onder andere Tygo Gernandt, Roeland Fernhout Victor Löw, Derek de Lint en Hajo Bruins aan de cast toegevoegd. Verliefd op Ibiza-ster Sanne Langelaar speelt Anna de Ruyter, de grote liefde van Michiel. Hun dochtertje Neeltje wordt gespeeld door Jada Borsato, de dochter van.

Past dat wel?

De opnames beginnen al snel, namelijk op 20 mei. Nogal vreemd dus dat Lieke zich vol enthousiasme uitspreekt over haar kleding, terwijl ze ruim 5 maanden zwanger is! Dat gaat vast niet helemaal passen…

De film over Michiel de Ruyter wordt begin 2015 in de bioscopen verwacht.

Meer over