Opnames zijn begonnen

Lykele Muus licht tipje van de sluier over kerstspecial van Dertigers

18 oktober 2023 13:23 | film | Door Esther Hut

© BNNVARA

Afgelopen zomer kwam er na vier seizoenen een einde aan de succesvolle serie Dertigers, maar gelukkig vallen fans niet in een zwart gat want er staat ons nog een kerstspecial te wachten. Maar wat kunnen we precies verwachten?

Lykele Muus licht alvast een tipje van de sluier aan Televizier.

‘Heel tof’

In de kerstspecial komt de hechte vriendengroep nog één keer bij elkaar om de feestdagen gezamenlijk door te brengen en inmiddels zijn de opnames voor de film al gestart. “We hebben er echt iets moois van gemaakt. Het wordt heel tof,” laat Lykele weten.

“Ondanks dat de special een opzichzelfstaande film is, gaat het wel verder waar het vierde seizoen van Dertigers is geëindigd.” Toch kunnen ook kijkers die de serie niet gevolgd hebben, gewoon de film zien. “Voor de vaste kijkers van Dertigers zal het smullen zijn en voor de neutrale, niet Dertigers-fans, is het een mooie kerstfilm. Het is een echte kerstfilm waarvan je over tien jaar denkt die ga ik nog eens opzetten.”

Uit elkaar

Het vierde seizoen eindigde met de veertigste verjaardag van Bart (Lykele Muus), waar ze als groep een mooi feestje vierden. Alleen of de groep nog zo hecht is in de special valt nog te betwijfelen. “Te zien is dat de vriendengroep uit elkaar valt, maar elkaar ook weer terugvindt. En dan uiteraard samen een kerstboom optuigt," aldus Lykele.

Reiky de Valk

Eerder werd al bekend dat BNNVARA aanpassingen zou maken in de kerstspecial naar aanleiding van het overlijden van acteur Reiky de Valk. Het was de bedoeling dat de acteur in de kerstspecial zijn opwachting zou maken. Reiky overleed eind september.

Dertigers

Deze serie draait om acht vrienden die elkaar al sinds hun studietijd kennen. Ze helpen elkaar met allerlei moeilijke beslissingen in het leven; échte dertigersdilemma's. De grote vraag is of de vrienden door alle ups en downs die ze meemaken nog steeds zo hecht zullen blijven.

Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder anderen Jelle de Jong, Eva Laurenssen, Lykele Muus en Joy Wielkens.

Wanneer is de kerstspecial van Dertiger te zien?

We moeten nog heel even geduld hebben voor we het eindresultaat van de kerstspecial van Dertigers kunnen zien. BNNVARA beloofde in ieder geval dat we een ‘aantal verrassingen kunnen verwachten.’ De film is voor de feestdagen in december te zien op NPO 3 en NPO Start.

Meer over