Mark van Eeuwen in Amerikaanse Heinekenfilm

9 oktober 2013 12:10 | film | Door Televizier

Voormalig GTST-acteur Mark van Eeuwen heeft een grote rol gescoord in een Amerikaanse film. In 2014 zal hij te zien zijn in Kidnapping Freddy Heineken.

In Kidnapping Freddy Heineken zal de ex-soapie naast grote namen te zien zijn als Anthony Hopkins en Sam Worthington. Anthony Hopkins speelt de rol van biermagnaat Freddy Heineken.

Frans Meijer

Mark van Eeuwen heeft niet zomaar een rolletje te pakken in de film. Hij gaat Frans Meijer spelen, één van de ontvoerders. Dit leuke nieuws werd door niemand minder dan Peter R. de Vries bekend gemaakt:

Rondleiding

De geruchten dat Mark in de film te zien zou zijn gingen al langer de ronde. Begin juli werd Van Eeuwen gefotografeerd terwijl hij in Amsterdam op pad was met de Zweedse regisseur Daniel Alfredson. Mark ontkende toen nog alle geruchten: "Ik geef een rondleiding aan de regisseur, meer niet."

Kidnapping Freddy Heineken

Kidnapping Freddy Heineken wordt aangekondigd als "het verhaal over de planning, de uitvoering, de rumourige nasleep en de ultieme ondergang van de ontvoerders van Freddy Heineken."

In 2011 werd nog een Nederlandse film over de ontvoering gemaakt, De Heineken Ontvoering, met Rutger Hauer in de hoofdrol. Teun Kuilboer (die in 2001 in GTST te zien was als van Job Zonneveld) speelde toen de rol van Frans.

De opnames voor de film beginnen eind oktober en vinden plaats in België, Amsterdam en New Orleans.

Meer over