Toekomstmuziek?

Marlijn hoopt nog altijd op film Danni Lowinski

3 Augustus 2019 09:59 | film | Door Wietse Zuidberg

© SBS
Marlijn Weerdenburg hoopt er nog altijd op dat er een film komt van de succesvolle serie Danni Lowinski. De serie draaide tussen 2013 en 2016 en enkele jaren geleden sprak ze ook al de wens uit voor een film.

Die hoop is nog altijd levend, zo doet ze uit de doeken in de bijlage Zomer van De Telegraaf. "Wel met mij in de hoofdrol, natuurlijk!", zo zegt ze.

Bekendheid

Marlijn staat in het vraaggesprek stil bij het feit dat ze ineens bekend werd door Danni Lowinski. "Ik ben nergens zo dankbaar voor als voor Danni Lowinski. Ik was volstrekt onbekend en ben door Danni op de kaart gezet", aldus de actrice.

Luxe

Haar optreden in de serie op SBS 6 opende direct deuren. "Het was de allergrootste kans en nadat het een succes was geworden, kon ik kiezen uit de aanbiedingen. Dat is een luxe." Overigens is het niet zo dat Marlijn nu helemaal is binnengelopen met haar acteerwerk. Kan ze er wel van rondkomen? "Ten tijde van Danni natuurlijk wel; de hoofdrol in een goedlopende serie. Maar Nederland is te klein en de budgetten zijn te laag."

Meer over