Zeven jaar opnames

Milan van Weelden speelt hoofdrol in film over Friese krijgsheer Grutte Pier

Milan van Weelden gaat de hoofdrol spelen in de film over het leven van de Friese volksheld Grutte Pier. De 39-jarige musicalster kreeg de hoofdrol nadat regisseur Steven de Jong een jaar lang zocht naar een geschikte kandidaat.

"Milan is veel bezig in de sportschool om meer spierkracht te kweken en kilo's kwijt te raken. We hebben proefopnames gemaakt en dat gaat boven verwachting”, vertelt de regisseur.

Krijgsheer 

’Grutte’ Pier Gerfols Donia (1480-1520) was een krijgsheer in Friesland, die nadat een huurlingenleger zijn vrouw doodde, zich opwierp als leider van zijn eigen leger die op de Zuiderzee schepen begon te plunderen.

Dancing on Ice

Elske de Wall heeft de vrouwelijke hoofdrol gekregen. De Wall kruipt in de huid van Piers vrouw Rintsje. De zangeres deed eerder mee aan Dancing on Ice en kan die schaatservaring gebruiken voor de film wanneer in de winter schaatsscènes opgenomen worden. De opnames van de film zouden zeven jaar in beslag moeten nemen, waarmee De Jong bewerkstelligt dat Grutte Pier daadwerkelijk ouder wordt naarmate zijn leven in de film vordert.

De Hel van '63 

Eerder maakte De Jong hits als De Scheepsjongens van Bontekoe en De Hel van ’63. Het Friese filmicoon werkt momenteel ook nog aan twee nieuwe Kameleon-films.

Meer over:

Reageren