A whole new world

Mingus Dagelet zat bijna in de nieuwe Aladdin-film

8 mei 2019 09:26 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa

Mingus Dagelet was in de race voor een rol in de Disney-film Aladdin. De acteur had een tweede callback te pakken voor de rol van arme straatjongen die verliefd wordt op een prinses, maar de makers kozen uiteindelijk toch voor een ander.

"Ik was Dokter Deen aan het draaien op Vlieland toen ik midden in de nacht A whole new world stond te zingen", vertelt de acteur in het AD. "Helaas wilden ze uiteindelijk toch liever iemand met een oosterse achtergrond." Toch zit er nog een Nederlands tintje aan de film. Marwan Kenzari is te zien als slechterik Jafar. De rol van Aladdin is weggelegd voor de Canadese acteur Mena Massoud.

Theatervoorstelling

Verlegen om werk zit de 27-jarige Dagelet allerminst. Hij zit momenteel middenin de voorbereidingen op de theatervoorstelling Gevangenis monologen 2, een waargebeurd verhaal over ex-gedetineerde Jack. Door die rol beseft de acteur wat voor fijn leven hij leidt. "Ik ben opgegroeid in Amsterdam-Zuid en heb als kind altijd alles kunnen doen. Jack had door zijn verslaafde ouders eigenlijk geen jeugd, geen veilig thuis. Hij leefde op straat, waar het vooral een kwestie van overleven was."

Birgit Schuurman

Gevangenis Monologen 2, waar ook Birgit Schuurman en Hamda Belgaroui een rol spelen, gaat 9 mei in première in de Bijlmerbajes. De voorstelling is tot en met 7 juni te zien.

Meer over