Mocro Maffia-film over Tatta dit voorjaar op Videoland

23 februari 2023 10:39 | film | Door Irma Tomas

© Videoland
Dat Tatta uit de serie Mocro Maffia een eigen film zou krijgen, wisten we al, maar nu heeft Videoland ook een datum prijsgegeven. Het wordt 28 april. 

Tatta is een van de populairste personages uit de misdaadserie dus een eigen speelfilm is meer dan verdiend. Zeker omdat Tatta in seizoen 4 spoorloos verdween. Wat is er met hem gebeurd?

Wraak op Paus

Na de heftige aanvaring van Tatta (Robert de Hoog) met Paus (Achmed Akkabi) en de mislukte ontvoering van Paus’ zus Samira (Zineb Fallouk), wil hij zo snel en ver mogelijk vluchten met zijn gezin en de buit die zijn criminele leven hem tot nu toe heeft opgebracht. Voordat hij kan vluchten, weet zijn Brabantse familie hem op te sporen. Na het vermoorden van zijn oom Cobus heeft Tatta namelijk ook bij zijn familie kwaad bloed gezet. Nog voordat Tatta er met zijn gezin vandoor kan gaan, gaat bij een aanslag alles - inclusief hun geld - in vlammen op.

Rip op Paus

Met zijn rug tegen de muur rest hem nog maar één optie: een rip op Paus, die altijd als een broer voor hem was maar nu zijn grootste rivaal is. Vlak voordat Tatta keihard door hem buiten spel werd gezet, stond Paus op het punt om via de haven van Antwerpen een lading van 2000 kilo cocaïne binnen te halen. En Tatta weet precies hoe de operatie van Paus in elkaar steekt.

Broer Otto

Tatta weet ook dat hij in zijn eentje geen kans maakt en met zo goed als geen andere opties besluit hij de hulp van zijn oudere broer Otto (Mads Wittermans) in te schakelen, die zijn dagen slijt in een gevangenis in Hongarije. Als het Tatta lukt om zijn broer vrij te krijgen, belanden ze daar direct in een wespennest dat hem verder weg van zijn doel brengt dan ooit. Lukt het Tatta om zich terug te vechten en wraak te nemen op Paus, ondanks de voorbereidingen die Samira, Tonnano (Khalid 'Ice' Alterch) en Ashraf (Saïd Boumazoughe) hebben getroffen?

Vijf seizoenen en drie speelfilms

Het voor Videoland ongelooflijk succesvolle Mocro Maffia (de serie wordt in acht landen uitgezonden) kent al vijf seizoenen en twee korte speelfilms, Mocro Maffia: Komtgoed en Mocro Maffia: Meltem. Mocro Maffia: Tatta duurt zestig minuten. 

Meer over