Nederlandse film Black Out in Amerika in de bioscoop

De Nederlandse komedie Black Out gaat internationaal. De misdaadkomedie van regisseur Arne Toonen draait vanaf deze week in de Amerikaanse bioscopen.

Dat laat het ANP weten. Begin 2012 kwam de film in Nederland uit. Het verhaal gaat over een voormalige crimineel, Jos (Raymond Thiry). Op de dag voor zijn huwelijk wordt hij wakker naast een verminkt lijkt dat hij niet herkent.

Schuurman

Dan gaat hij op onderzoek uit en komt hij allerlei vreemde personages tegen, zoals een homoseksuele Rus met een fetisj voor bowlingballen en twee gewelddadige vrouwelijke deurwaarders (Katja en Birgit Schuurman).

Amerika

Black Out trok in Nederland maar vijftigduizend bezoekers. Het is te hopen dat Amerikanen meer gecharmeerd zijn van de film. De recensies in de VS zijn namelijk maar deels enthousiast over de film.

Achtbaanrit

De een noemt het een ‘energieke, gestoorde achtbaanrit’ en een ‘stijlvolle bloederige kwajongensfilm vol kleurrijke personages en idiote plottwitts’. De ander zegt dat ‘films die meeliften op Pulp Fiction na twintig jaar wat tandeloos overkomen’.

Naast de zusjes Schuurman hebben onder andere Willie Wartaal en Robert de Hoog een rol in de film.

Meer over:

Reageren