Nederlandse jeugdfilm Rabarber wint Emmy Kids Award

6 april 2016 12:22 | film | Door Televizier

De jeugdfilm Rabarber ging er in Cannes met de winst vandoor bij de Emmy Kids Award. Daarmee heeft ook de NPO weer een mooie prijs te pakken.

Rabarber mocht dinsdag de award meenemen voor Beste Telefilm/Korte Serie. Daarmee wist Nederland een van de vier nominaties te verzilveren.

Verliefd en verloofd

In Rabarber (KRO-NCRV) draait het om Winnie en Siem. Zij leren elkaar kennen als Winnies moeder en Siems vader verliefd op elkaar worden. Al snel wonen ze allemaal samen in een huis en staat er een bruiloft in de planning.

Gedonder

Maar het samengestelde gezin dreigt uit elkaar te vallen als de ouders steeds vaker ruzie hebben. Winnie en Siem willen voorkomen dat hun ouders uit elkaar gaan en besluiten een instructiefilm te maken met relatietips. Hierdoor groeien de twee tieners steeds dichter naar elkaar toe.   

Nederlandse inzendingen

Naast Rabarber waren er nog drie producties van de NPO genomineerd tijdens de Emmy Kids Awards. De telefilm Jongens, de serie Taart en De Zandtovenaar en de Oorlog grepen net naast de prijzen. Ook vorig jaar was er Nederlands succes. Toen ging de film Alles Mag er met een prijs vandoor.

 

 

Meer over