Net 5 slaat slag met Vintage Love-Maand

18 juli 2016 16:41 | film | Door Televizier

Televisiezender Net 5 heeft de beste week sinds 2007 achter de rug. Dat meldt Mediacourant.nl op basis van cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De 'Vintage Love-Maand', waarin Net 5 talloze romantische klassiekers uitzendt, blijkt een regelrechte hit. 

Het hoogtepunt werd vooralsnog op zondag 17 juli behaald. Met name de film Overboard (1987) scoorde goed: gemiddeld 540.000 kijkers zagen de Goldie Hawn-film. Private Benjamin (1980) werd later op de avond uitgezonden en ook deze film scoorde met 271.000 bovengemiddeld goed. 

Tien jaar geleden

Over de gehele zondagavond scoorde Net 5 een marktaandeel van 10,2 procent in de commerciële doelgroep van 20-52 jarigen. Zulke hoge noteringen zijn bijzonder voor de televisiezender. Sinds 21 juli 2006 scoorde Net 5 niet zo hoog.

Nostalgie

Vorig jaar waren er al een aantal filmklassiekers te zien bij Net 5 en dat beviel zendermanager Carter Duong wel. "Ik wilde dat graag herhalen, maar dan een hele maand en het liefst in de zomer", aldus Duong tegenover het AD. De zendermanager heeft een idee waarom de Vintage Love-Maand succesvol is. "Nostalgie speelt een grote rol. Deze klassiekers brengen je weer terug naar een bepaalde tijd, een tijd waarin er misschien minder zorgen waren. Het geeft iets van geborgenheid."

Vanavond kunnen liefhebbers van romantische films er wederom voor gaan zitten. Op het menu staat de Tom Cruise-klassieker Cocktail uit 1988. 

Meer over