Nieuwe Britney-docu op Netflix: Britney vs Spears

23 september 2021 13:19 | film | Door Irma Tomas

© Netflix
Britney Spears is zelden zoveel in het nieuws geweest als het afgelopen jaar, dat was alleen niet om een leuke reden, zoals een nieuw album, maar vanwege familieperikelen. 

Al jaren wisten fans dat Britney onder curatele stond bij haar vader die om die reden zo'n beetje alles in het leven van zijn dochter bepaalde inclusief haar geld. Maar de documentaire Framing Britney Spears van The New York Times, die dit jaar uitkwam, liet pas echt goed zien hoe ver die curatele ging. 

Jamie Spears

De zangeres heeft al sinds 2008 helemaal niets meer te vertellen over zichzelf. Daar lijkt, mede dankzij die documentaire en de druk die daarna op vader Jamie kwam te liggen, binnenkort een einde aan te komen. 

Britney vs Spears

Ook Netflix heeft nu een documentaire over de kwestie Britney klaar staan. In Britney vs Spears onderzoeken regisseur Erin Lee Carr en journalist Jenny Eliscu hoe dit allemaal heeft kunnen gebeuren. Aan de trailer te zien biedt Britney vs. Spears niet veel meer inzichten dan Framing Britney deed, maar je weet nooit. Voor beide documentaires geldt trouwens: Britney zelf werkte niet mee. 

Britney vs. Spears staat op 28 september op Netflix

Meer over