Dirty Lines

Netflix maakt Nederlandse serie over sekslijnen

27 Juni 2020 10:03 | film | Door Irma Tomas

Bij Netflix wordt aan een Nederlandse serie gewerkt over de 06-sekslijnen uit de jaren tachtig. De serie krijgt de toepasselijke naam Dirty lines.

In de jaren tachtig verdient een aantal slimme mensen (o.a. Menno Buch) miljoenen met 06-lijnen waarbij hitsige mannen voor veel geld zo lang mogelijk aan de telefoon werden beziggehouden door vrouwen die vieze woordjes in hun oor fluisterden. Een perfect onderwerp voor een film dus. 

Dirty Lines

In het fictieve Dirty lines ziet de jonge Frank Stigter kansen wanneer de nationale telefoonmaatschappij PTT betaalnummers op de markt brengt. Met hulp van zijn broer en zus en enkele dubieuze investeerders begint hij het eerste telecom-seks bedrijf van Europa.

Miljoenenindustrie

Wat begint als een knullig geïmproviseerd experiment in de garage van hun ouders, ontwikkelt zich in razend tempo tot een miljoenenindustrie. De serie is losjes gebaseerd op het boek 06-Cowboys van 06-ondernemer Fred Saueressig.

Wie de hoofdrollen gaan spelen in Dirty lines is nog niet bekend. Dit is de voorlopige trailer. 

Undercover

 
In de tussentijd kun je ook naar die andere Nederlands/(Vlaamse) Netflix-serie Undercover kijken. Het tweede seizoen komt op 6 september!

Meer over