The Memory Game

Nicci French-roman Het Geheugenspel met Anna Drijver in de hoofdrol op Netflix

5 september 2022 15:59 | film | Door Irma Tomas

© ANP
Het Geheugenspel (The Memory Game) is de debuutroman van het populaire Britse schrijversduo Nicci French. NL Film en EndemolShine maken er een Nederlands-Vlaamse film van met Anna Drijver en Maarten Heijmans. De film zal eerst in de bios te zien zijn en daarna op Netflix.

Het Geheugenspel gaat over de familie Deridder in wier tuin het lijkt wordt gevonden van Nathalie die 25 jaar geleden op 16-jarige leeftijd verdween. De vondst maakt een einde aan de onzekerheid, maar brengt natuurlijk nieuwe vragen naar boven. Wie heeft Nathalie vermoord en waarom duikt ze nu ineens op? Een hele berg familiegeheimen komt door de vondst naar boven en niets zal ooit nog hetzelfde zijn.

Louis Talpe

Behalve Anna, die de jeugdvriendin van Nathalie speelt, en Maarten spelen ook Meral Polat en de Vlaamse acteurs Louis Talpe, Lynn van Royen en Gert Winckelmans belangrijke rollen. Anna Drijver heeft er dit over te zeggen: "Dit genre, een stevige whodunnit, vind ik zelf heerlijk en met Nicci French als basis weet je dat het plot lekker ingewikkeld en gelaagd in elkaar steekt. Je blijft meepuzzelen als kijker. Voor mijn personage Eva is het ook een heftige puzzel: wat is er echt gebeurd met haar jeugdvriendin? Wat heeft ze echt gezien?”

Het Geheugenspel wordt medio 2023 verwacht in de bioscoop. Wanneer de film op Netflix komt, is nog niet bekend. 

Meer over