Vanaf 14 september

Pathé Thuis-tip: Solo: A Star Wars story

16 September 2018 15:26 | film | Door Televizier

© Walt Disney
De jonge jaren van Han Solo staan centraal in Solo: A star Wars Story. In deze film wordt onder meer duidelijk hoe de druistige rebel bevriend raakte met wookiee Chewbacca.

Hoe zag het leven van Star Wars-held Han Solo uit voordat hij bij het verzet tegen de gevestigde orde terechtkwam? Op deze vraag komt antwoord in de film Solo: A Star Wars Story. Alden Ehrenreich speelt de titelrol in deze ruimtewestern.

Solo: A Star Wars Story

De jonge Han wordt geboren in een arm gezin en komt terecht bij een criminele bende. Hij raakt bevriend met een harig monster, een wookiee met de naam Chewbacca en de door de wol geverfde smokkelaar Lando Calrissian. Samen met hen (en anderen) probeert de jonge held een lading kostbare brandstof te stelen.

Han Solo

Alden vertelt aan GQ dat hij moest maar liefst screen tests doen om de iconische rol van Han Solo te bemachtigen. “Bij de derde stond ik aan bord van de Millennium Falcon. In kostuum, dus met een zwarte broek met een rode streep. Ik weet nog dat ik die aantrok en dacht: ‘Wow, dat is echt Star Wars!’”

Vanaf 14 september op Pathé Thuis.

Meer over