April, May en June

Nieuwe film Linda de Mol gebaseerd op verhaal autistische Kees Momma

18 December 2019 17:01 | film | Door Irma Tomas

© Screenshot April, may en June
De nieuwe film van Linda de Mol, April, May en June, is voor een groot gedeelte gebaseerd op de documentaire Het beste voor Kees, over de autistische Kees Momma.

Linda de Mol was -net als zoveel anderen- erg onder de indruk van de documentaire van Monique Nolte uit 2014 waarin de ouders van de 44 jarige Kees een plek zochten waar hun zoon kon wonen als zij er niet meer zouden zijn. Het bracht Linda op een idee voor April, May en June. Ze vond de verhaallijn over drie zussen van drie verschillende vaders niet sterk genoeg en bedacht er daarom de autistische broer Jan bij (Bas Hoeflaak). 

Geweldig

In TV Krant zegt Linda: "De verhaallijn was nog te dun, tot ik Het beste voor Kees zag. Die vond ik geweldig. Het is zo ontroerend om te zien hoe die ouders hun hele leven in dienst hebben gesteld van hun inmiddels volwassen autistische zoon. Maar nu lopen ze aan tegen het feit dat ze ouder worden en denkzen ze: wie wil dit straks van ons overnemen? Dat was wat er nog ontbrak aan de film, zo is broer Jan ontstaan."

Inmiddels is Kees een nationale beroemdheid.

 

Meer over