Noord-Korea naar VN vanwege film The Interview

Noord-Korea is naar de VN gestapt om een stokje te steken voor de komst van een nieuwe Hollywoodfilm The Interview.

Noord-Korea bedreigde de Verenigde Staten al eerder om de film The Interview. Obama geeft voorlopig niet toe, waardoor het land van dictator Kim Jong-un een beroep doet op de Verenigde Naties.

Noord-Korea

In de film van Seth Rogen en James Franco wordt de Noord-Koreaanse leider geliquideerd. Volgens de makers wordt de film is de film een actiekomedie, maar de humorloze Noord-Koreaanse leiders zien dit anders. Zij beschouwen de satire als een aanval. 

VN

In een brief die deze week openbaar werd gemaakt beschuldigt Noord-Korea de VS ervan terrorisme te sponsoren en van het plegen van een oorlogsdaad door de productie en verspreiding van een film toe te staan. ‘’Het toestaan van een film waarin een moord wordt gepleegd op een zittend staatshoofd van een onafhankelijke staat moet worden gezien als onverbloemde steun aan terrorisme’’, schreef Ja Song-nam, de Noord-Koreaanse afgevaardigde voor de VN. ‘’Als de VS geen actie onderneemt is het verantwoordelijk voor het aanmoedigen van terrorisme.’’

Seth Rogen

Seth Rogen is niet onder de indruk van de boze Noord-Koreanen. ‘’Mensen willen me normaal gesproken niet vermoorden voordat ze 12 dollar hebben neergelegd’’, grapte de acteur. 

Acteur James Franco heeft zich nog niet uitgesproken over de kwestie. Waarschijnlijk is zijn reactie binnenkort te zien in zijn eigen realityserie.

Meer over:

Reageren