Noorse fjorden in nieuwe Bond-film?

7 Oktober 2017 11:30 | film | Door Televizier

© Skyfall (c)2012 Danjaq, LLC, United Artists Corporation, Columbia / Sony release.

De nieuwe James Bond-film wordt waarschijnlijk gedeeltelijk gedraaid in Noorwegen. Producenten van de film zijn onlangs in Noorwegen geweest en hebben locaties uitgekozen voor een aantal scènes. 

Een woordvoerder van Truenorth meldde dit in een Noorse krant. Truenorth wil graag meer filmploegen naar IJsland, Groenland en Noorwegen lokken. Dat lijkt dus gelukt te zijn.

Openingsscène

Het is de bedoeling dat de openingsscène zich in de Noorse fjorden afspeelt. Maar het is niet honderd procent zeker dat de draaidagen in Noorwegen doorgaan. Het Noorse Filmfonds hanteert strenge regels en deadlines voor financiële stimuleringsaanvragen en het is nog niet duidelijk of de producenten van de nieuwe Bond-film die deadlines gaan halen.

Amsterdam

Noorwegen was twee keer eerder het decor voor scènes in James Bond-films. Delen van de films You only live twice (1965) en Die another day (2002) werden er opgenomen. Nederland werd slechts een keer aangedaan door de Britse spion: een deel van het verhaal van Diamonds are forever, met Sean Connery, werd begin jaren zeventig in Amsterdam opgenomen.

Daniel Craig

De opnames van de nieuwe James Bond-film moeten volgend jaar plaatsvinden. De première staat gepland voor november 2019. Daniel Craig speelt voor de vijfde keer de rol van geheim agent.

Meer over