Noortje Herlaar en Barry Atsma scoren rol in Amerikaanse film

25 mei 2016 09:18 | film | Door Televizier

© ANP Kippa

De drie Nederlandse acteurs Barry Atsma, Tine Joustra en Noortje Herlaar hebben een rol te pakken in de Amerikaanse actiefilm The hitman's bodyguard die deels in Amsterdam wordt opgenomen.

Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks, die de film in Nederland uitbrengt, woensdag bekendgemaakt. Tine Joustra heeft de grootste rol van de drie bemachtigd, maar welke rollen ze gaan spelen is nog niet bekend. Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman en Salma Hayek spelen de hoofdrollen in de actiefilm.

Huurmoordenaar

The hitman's bodyguard gaat over een huurmoordenaar (Jackson) die door een bodyguard (Reynolds) moet worden beschermd als hij besluit te getuigen tegen een moordlustige Oost-Europese dictator (Oldman). Maar hij doet er alles aan om te voorkomen dat de twee mannen de rechtbank in Den Haag bereiken.

Amsterdam

In Amsterdam staan onder meer een achtervolging over de grachten en scènes bij het Rijksmuseum op de planning. Volgens de gemeente Amsterdam is het de grootste Amerikaanse productie in lange tijd die Nederland aandoet.

Atsma

"We hebben twee weken geleden al een dag met Samuel aan een tafel gezeten", vertelt Barry Atsma. "Ik heb de afgelopen jaren al met een aantal internationale sterren mogen spelen. Maar Samuel is toch wel een icoon hors catégorie. Op de set is hij heel relaxed: wel gesteld op zijn privacy, maar uiteindelijk gewoon een heel leuke en vooral geestige collega."

Nederlands succes

Barry Atsma en Noortje Herlaar waren dit jaar samen te zien in de dramafilm Knielen op een bed violen (foto). Tijdens de opnames sprong de vonk over en sindsdien zijn ze een setje. Tine Joustra was op televisie onder meer te zien in A'dam - E.V.A. en Noord Zuid.

2017

De opnames zijn eind april van start gegaan. De scènes in Amsterdam worden deze zomer opgenomen. Het is de bedoeling dat The hitman's bodyguard half 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Meer over