NOS pakt uit met Fifty Shades Of Grey

Het NOS Journaal had woensdag een opmerkelijk onderwerp: een verslag van een ladies night met de erotische film Fifty Shades Of Grey. Rik van de Westelaken verwonderde zich erover.

Het Journaal vertoonde fragmenten uit de film en verslaggever Tanja Braun was afgereisd naar een bioscoop voor diepte-interviews met vrouwen in een bioscoop. Hierdoor kwam de Journaal-kijker wel mooi te weten waarom de vrouwen nou precies Fifty Shades Of Grey wilden zien. Een van de vrouwen liet weten enthousiast te zijn over het boek: "Het werd gewoon heel goed benoemd wat ze allemaal deden. De spanning in de sm-kamer en dat soort leuke praktijken." Een andere vrouw onthulde haar reden voor het bioscoopbezoek: "Ik wilde erheen! Ik zag de voorstukjes en dacht: dit moet ik zien!"

Harry Potter

Karel de Vries, directeur bij Universal Pictures, maakte in gesprek met Tanja Braun een opvallende vergelijking: "Het is een cultureel fenomeen dat eens in de zoveel tijd de kop opsteekt. Dit zijn Harry Potter-achtige taferelen, met miljoenen mensen die het boek hebben gelezen." Na afloop van het item bleek nieuwslezer Rik van de Westelaken hier verbaasd over: "De vergelijking met Harry Potter heb ik helemaal gemist."

Bruggetje

Het Fifty Shades Of Grey-item zat aan het einde van de uitzending, vlak voor het weer. De journaallezers proberen dan vaak een bruggetje te maken van het laatste onderwerp naar het weerbericht. Rik van de Westelaken zei tegen weerman Peter Kuipers Munneke: "Een bruggetje over jouw grijze pak of over het grijze weer maak ik niet. Wat gaat het worden?" Kuipers Munneke lachte: "Het wordt morgen denk ik weer net zo'n grijze dag als vandaag."

Reageren