Doodeng!

Noteren maar: Deze Halloween-films op tv mag je niet missen

20 oktober 2023 12:20 | film | Door Esther Hut

© Warner Bros

Pak de popcorn er maar bij, want Halloween staat weer voor de deur. En dat betekent dat je de komende dagen de engste films kunt zien op tv. Hopelijk wel met iemand samen…

Kijk hieronder welke films je niet mag missen.

Zaterdag 28 oktober – It (2017)

Het weekend is het meteen raak wat betreft horrorfilms. Te beginnen met de klassieker It. Dit is de nieuwere versie, maar nog wel hetzelfde verhaal gebaseerd op het boek van Stephen King. Veel mensen vinden clowns maar eng en in dit geval geven we ze groot gelijk. Als in het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, mensen op mysterieuze wijze verdwijnen, krijgt een groepje jonge kinderen te maken met hun grootste angst. Ze komen oog in oog te staan met een doodenge clown die zichzelf Pennywise noemt.

It is zaterdag 28 oktober te zien om 20:00 uur op Veronica.

Zaterdag 28 oktober - It Chapter Two (2019)

Als je er lekker in zit en meer doodenge clowns wil zien, blijf dan vooral hangen bij Veronica want het tweede deel van It (Chapter Two) wordt daarna uitgezonden. Het is 27 jaar later en de leden van de ‘Loser Club’ zijn inmiddels volwassenen. Als ze een telefoontje ontvangen van Mike Hanlon, die ze vertelt dat het moorden opnieuw begonnen is, keren de leden van de club terug naar Derry om het voor een laatste keer op te nemen tegen de moordlustige clown Pennywise.

It Chapter Two is zaterdag 28 oktober te zien om 22:45 uur op Veronica.

Zondag 29 oktober – Halloween (1978)

Nog zo’n ultieme klassieker die je tijdens Halloween zou moeten zien. De originele film uit 1978. Daarin zien we hoe Michael Myers ontsnapt uit een inrichting en het voorzien heeft op de tienerversie van Laurie (Jamie Lee Curtis). Weet ze te ontsnappen aan hem?

Halloween is zondag 29 oktober te zien om 20:30 uur op SBS9.

Maandag 30 oktober – The Ring (2002)

Als er één film is die je de stuipen op het lijf kan jagen is het wel The Ring. Een mysterieuze videoband richt een slagveld aan onder een groepje tieners. Iedereen die de video kijkt, krijgt een telefoontje met de mededeling dat hij of zij nog maar een week te leven heeft. De jonge reporter Rachel (Naomi Watts) wil weten wat er nou precies aan de hand is met deze video, maar als ze samen met haar zoontje de band bekijkt, is het kwaad al geschied en raakt ze verwikkeld in een race tegen de klok.

The Ring is maandag 30 oktober te zien om 20:30 uur bij Paramount Network.

Dinsdag 31 oktober - A Quiet Place Part 2 (2020)

Als je deze film kijkt durf je zelf ook niets meer te zeggen. Zelfs geen geluid meer te maken. In A Quiet Place lopen monsters rond die niet kunnen zien maar des te beter horen. Het is dus zaak om continu doodstil te blijven. In het eerste deel was te zien hoe de familie Abbott zich in een oude boerderij schuilhoudt voor deze monsters.

Het tweede deel keren hoofdpersonages Emily Blunt, Millicent Simmonds en Noah Jupe terug en gaat het verhaal verder waar het eerste deel is geëindigd. De familie Abbott verlaat het ouderlijk huis en gaat verder met de zoektocht naar tekens van leven. Weer moeten ze dit uiteraard in stilte doen, want de bloeddorstige monsters zijn er nog steeds. Maar zij blijken niet het enige gevaar te zijn…

A Quiet Place Part 2 is dinsdag 31 oktober te zien om 20:30 uur bij Paramount Network.

Woensdag 1 november – Scream (1996)

Misschien wel één van de bekendste horrorfilms die er bestaat: Scream, met het bekende Ghostface-masker. In dit eerste deel zien we nog een piepjonge Drew Barrymore voorbijkomen die voor de iconische opening zorgt. De film gaat over het stadje Woodsboro dat wordt bestookt door een stalker-moordenaar. Sidney Prescott (Neve Campbell) wordt het slachtoffer van deze mysterieuze moordenaar die geen genade kent en al verscheidene klasgenoten van haar heeft vermoord. Nieuwsverslaggeefster Gale Weathers (Courteney Cox) moet en zal de moordenaar ontmaskeren en gaat daarbij tot het uiterste.

Scream is woensdag 1 november te zien om 20:30 uur bij Paramount Network.

Meer over