Nu te huur bij Pathé Thuis: het ware verhaal van Louis van Gaal

14 juli 2022 06:00 | film | Door Judith Regeling

© Dutch FilmWorks

De gloednieuwe documentaire Louis (2022) over het leven van Louis van Gaal draaide tot voor kort nog in de bioscoop, maar vanaf vandaag kun je ‘m ook thuis kijken via Pathé Thuis. 

Kijk nu: Louis (2021) op Pathé Thuis 

Filmmaker Geertjan Lassche schetst in de documentaire Louis (2022) een uniek portret van Louis van Gaal: één van de beste voetbaltrainers die ons land ooit heeft gekend. En hiervoor ging hij niet over één nacht ijs. Hij volgde de voetbaltrainer maar liefst drie jaar lang tijdens werk- en privémomenten. Aangevuld met gesprekken die hij had met nationale en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters geven de kijkers een compleet beeld van het fenomeen ‘Louis van Gaal’.

Louis van Gaal

Louis van Gaal praat in deze documentaire ook voor het eerst open over zijn prostaatkanker. Iets wat hij voor de buitenwereld en met name de spelers van Oranje lange tijd geheim heeft gehouden. “Die weten het niet. Zij zien een blos op mijn wangen en denken: wat een gezonde peer is dat. Dat is natuurlijk niet zo”, vertelde hij later bij Humberto. Maar hij ziet het zelf positief in. "Aan prostaatkanker ga je niet dood, althans, in negentig procent van de gevallen niet. Het zijn meestal andere onderliggende ziektes waaraan je doodgaat. Maar ik had een vrij agressieve vorm, ben 25 keer bestraald”, aldus de bondscoach. Welke weerslag dit had op zijn carrière en gezinsleven, zie je in de documentaire.

Louis (2022) is vanaf nu te huur bij Pathé Thuis.

Maak gratis een account aan: bij Pathé Thuis betaal je alleen voor wat je écht wilt zien.

Meer over