Katja, Yolanthe en Soy

Bestseller Oei, Ik Groei! wordt Netflix-film met sterrencast

7 september 2022 09:51 | film | Door Irma Tomas

© Netflix
Katja Schuurman, Yolanthe Cabau, Soy Kroon, Louis Talpe en vele andere bekende gezichten spelen de hoofdrollen in de nieuwe Netflix-film Oei, Ik Groei!, over de uitdagingen van het ouderschap.

Oei, Ik Groei gaat over drie stellen: succesvolle advocate Anne (Sallie Harmsen) gaat na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk. Ze is hard op weg om partner te worden bij haar advocatenkantoor. Al gauw komt ze erachter dat het combineren van haar carrière met een baby uitdagingen met zich meebrengt. Zowel haar carrière als haar relatie met haar man Barry (Soy Kroon) komt door de nieuwe gezinssituatie onder druk te staan.

Katja Schuurman

Anne gaat op zoek naar hulp en sluit zich aan bij de Mama voor Mama’s club, een sociëteit die moeders helpt. Deze club is opgericht door Kim (Katja Schuurman) die is getrouwd met Roos (Sarah Chronis). Het stel heeft twee kinderen die ze met hulp van hun goede vriend Kaj (Louis Talpe) hebben gekregen. De afspraak met Kaj is dat hij alleen maar spermadonor zou zijn, maar wanneer het stel hun derde kind van Kaj verwacht, besluit hij dat hij alsnog betrokken wil zijn bij de opvoeding van de kinderen. En daar is Kim niet blij mee. 

Yolanthe Cabau

Ook Ilse (Yolanthe Cabau) sluit zich aan bij de club. Ilse en haar Marokkaanse man Sabri (Ilias Ojja) hebben nooit echt goed besproken hoe zij hun kind Sami willen opvoeden. Het stel wil hun kind beide culturen meegeven maar dat blijkt een uitdaging en zorgt voor frictie binnen hun relatie. De cultuurclash wordt nog duidelijker wanneer Sabri’s moeder bij hen intrekt om hen te helpen.

Miljuschka Witzenhausen

Appie Boudellah en Aram van de Rest regisseren de film waarin ook nog Miljuschka Witzenhausen en Frederik Brom spelen. Het duurt nog even voor we de film daadwerkelijk kunnen zien, de opnamen zijn deze maand van start gegaan.

Het boek

Hetty van de Rijt en haar echtgenoot Frans Plooij schreven in 1992 het boek Oei, Ik Groei! over de mentale ontwikkeling van een baby. Het werd prompt een internationale bestseller. 

Meer over