Oprah Winfrey wilde niet naakt in The Butler

Oprah Winfrey blaast na een zeer succesvolle carrière als talkshowhost haar acteercarrière nieuw leven in. Maar ze wilde niet uit de kleren in de nieuwe film The Butler.

Oprah heeft natuurlijk al een flinke staat van dienst als presentatrice en interviewster. Nu ze is gestopt met haar talkshow The Oprah Winfrey Show heeft ze tijd om haar acteercarrière weer op te pakken. Dat doet ze met een rol in de film The Butler.

Oprah is geen control freak

Normaal gesproken was Oprah overal waar ze kwam de baas. Tijdens de opnames van The Butler was dat wel even anders; ze moest gewoon luisteren naar de regisseur. Gelukkig had ze daar niet al te veel moeite mee: "Ik ben geen controlfreak", zegt ze tegen het AD.

Geen naaktscène

Er was maar één moment waarop Winfrey tegen de ideeën van regisseur Lee Daniels in ging. Ze wilde namelijk echt geen naaktscène spelen: "Gelukkig heb ik hem er wel van kunnen overtuigen dat een scène waarin ik dronken en naakt op de bank zou liggen, geen goed idee was. Verder accepteer ik alle aanwijzingen en laat ik dingen gaan."

The Butler

The Butler gaat over de strijd om gelijke rechten van Afro-Amerikanen in de jaren '50 en '60. Een verhaal dat Winfrey aan het hart gaat: "Zonder die generatie geen verandering. Door hen kan ik doen wat ik nu doe. The Butler is een hommage. Ik ben de dochter van een hulp, mijn oma werkte eveneens in de huishouding, haar moeder ook en daarvoor waren het slaven."

De film gaat op 16 augustus 2013 in première in Amerika. Vanaf 5 december is The Butler ook in Nederland te zien.

Reageren