Zo kijk je dit weekend naar de Oscaruitreikingen op tv

23 april 2021 12:00 | film | Door Jorrit van Broekhoven

Het Oscarweekend staat voor de deur! Als echte filmfanaat wil je natuurlijk live zien aan wie de Academy Awards worden overhandigd. Wij vertellen hoe en wanneer.

De uitreikingsceremonie van de 93ste Academy Awards vindt plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles in de nacht van zondag 25 op maandag 26 april. Door het aanzienlijke tijdsverschil met Nederland is het uitzendtijdstip niet zo handig.

Hoe laat?

De eerste beelden van de rode loper worden rond 0.30 uur verwacht. Om 2.00 uur begint de uitzending, en deze zal een uur of drie duren. Je kunt dus nog een paar uurtjes slapen voordat op maandagochtend de wekker gaat.

Welke zender?

De ceremonie is in Nederland te zien via de zender FOX. Daar kijk je misschien niet dagelijks naar, maar je vindt hem onder knop 11 bij Ziggo, op 16 bij KPN en op 13 bij T-Mobile. Satellietkijkers met Canal Digitaal kijken FOX via kanaal 11.

Wat mag je verwachten?

Natuurlijk zijn ook dit jaar weer heel veel sterren van de partij, in het publiek en op het podium. Er is geen ceremoniemeester, maar veel bekende namen zijn aanwezig om een prijs uit te reiken.

Zo mag Bong Joon-ho (foto), vorig jaar de grote winnaar als regisseur van Parasite, het beeldje voor beste regie overhandigen. De Oscars voor de beste acteurs worden uitgereikt door Renée Zellweger, Joaquin Phoenix, Laura Dern en Brad Pitt. Ook onder anderen Harrison Ford, Zendaya en Halle Berry zijn van de partij.

Meer over