Penoza-film komt niet van de grond

28 juli 2017 17:28 | film | Door Televizier

© Pief Weyman/pief.ca

Er wordt al een jaar gesproken over een heuse Penoza-film, maar het project komt maar niet van de grond. Dat heeft alles te maken met de financiering van film.

Penoza begint over een maand aan het vijfde en tevens laatste seizoen. Daar eindigt het verhaal niet, na afloop van de reeks komt er een film over de familie Van Walraven in de bioscoop. Althans, dat is de bedoeling. Er is echter een probleem: er is niet voldoende geld.

Penoza

Monic Hendrickx maakte het nieuws bekend tijdens een gesprek met De Telegraaf. “De film moet nog gefinancierd worden, ik geloof altijd pas op draaidag één dat het doorgaat. Zo werkt dat in die wereld. Maar ik hoop er wel echt op. Dat zou dit afscheid ietsje makkelijker maken, en niet helemaal definitief”, vertelt de actrice.

Toegift

Het is dus nog niet duidelijk of de bioscoopfilm er daadwerkelijk komt. Sigrid ten Napel, Natalie van Walraven in de serie, heeft toch goede hoop. Simpelweg omdat ze de grote schare fans niet in de steek wil laten. “We hebben zo’n grote achterban verworven en zoveel warme reacties mogen ontvangen door de jaren heen”, zegt ze. Mocht de film er toch niet komen dan is dat volgens Sigrid geen groot probleem. Ze ziet het meer als een toegift dan iets noodzakelijks.

Meer over