Pink Panther 2

Nadat de Magna Carta, het Japanse keizerlijke zwaard en de lijkwade van Turijn zijn gestolen, is het pronkstok van de Fransen, de Pink Panther-diamant, het volgende waardevolle object dat verdwijnt. De onhandige speurder Jacques Clouseau (Steve Martin) moet de de diamant zien op te sporen.

GENRE
Komedie.

REGIE
Harald Zwart.

MET
Steve Martin
Jean Reno
Emily Mortimer
Aishwarya Rai e.a.

VERHAAL
Nadat de Magna Carta, het Japanse keizerlijke zwaard en de lijkwade van Turijn zijn gestolen, is het pronkstok van de Fransen, de Pink Panther-diamant, het volgende waardevolle object dat verdwijnt. De onhandige speurder Jacques Clouseau (Steve Martin), die ook nog eens verliefd wordt, krijgt de opdracht de diamant op te sporen.

En dat is vragen om ellende. Hij maakt er ook een enorm zooitje van. Cousteau wordt van de zaak gehaald en weet uiteindelijk toch op onnavolgbare wijze de steen terug te vinden.

OORDEEL
Het is de tweede keer dat Steve Martin zich waagt aan de rol die legendarisch werd gemaakt door Peter Sellers. Hopelijk voor het laatst, want laten we eerlijk zijn: Steve Martin heeft best leuke films gemaakt, maar dit is er beslist niet een van.

Er valt weinig te lachen, ondanks de lading indrukwekkende namen die voorbijkomen. Andy Garcia, Alfred Molina, John Cleese, Lily Tomlin Jeremy Irons en Johnny Hallyday hebben vast een berg geld gekregen voor hun rol, maar dat zie je niet aan hun vertolking af.

Reageren