Plannen voor nieuwe Pokémon-film

Liefhebbers van de Pokémon-serie beleven gouden tijden. Met Pokémon Go kan iedereen op elke straathoek Pokémon vangen en als kers op de taart komt er mogelijk een nieuwe film over Pikachu en consorten. 

Filmmaatschappij Legendary Pictures tekent binnenkort mogelijk een deal om een nieuwe Pokémon-film te maken. De geruchten over een nieuwe film zijn niet nieuw. Meerdere maatschappijen zouden achter de rechten aanzitten, maar tot dusver is er nooit iets concreet geworden.

Pokémon Go 

De razendpopulaire app Pokémon Go, waarin mensen zelf op zoek kunnen naar de monsters, zou bij Legendary de doorslag hebben gegeven, meldt Deadline. Uitgebreide details over het project zijn nog niet bekend, maar het zou gaan om een live action-film. 

Warcraft

Mocht Legendary besluiten om een Pokémon-film te maken, dan is het niet de eerste keer dat de maatschappij een game als inspiratiebron neemt. Eerder dit jaar behaalde Legendary een hit met de bioscoopfilm Warcraft, gebaseerd op de gelijknamige gameserie. 

Populariteit

De eerste Pokémon-game werd in 1996 uitegebracht, na zes jaar ontwikkeling door Nintendo. Het spel sloeg wereldwijd in als een bom, waarna er een televisieserie kwam. Ook zijn er meerdere bioscoopfilms verschenen over hoofdpersoon Ash ketchum en zijn monsters. 

Reageren