Première Feuten-film vervroegd dankzij lobby van fans

De release van de film Feuten Het Feestje is een week vervroegd naar 17 oktober, nadat fans de petitie vervroegdefeutenfilm.nl waren gestart.

De petitie bleek een groot succes: binnen vier dagen zetten ruim 5.000 Feuten-fans hun handtekening op de website. De actie begon slechts als een ludieke stunt van een Feuten-fanaat.

Raynor van de Water

Raynor van de Water is namelijk actief lid van de fictieve studentenvereniging H.S.C. Mercurius die centraal staat in Feuten. Hij speelt fanatiek de spelletjes via de 'supermooie' Feuten-app en is blij met de extraatjes die hij daarmee verdient, maar hij wilde meer.

“Ik wilde wel eens uittesten wat lid zijn nu eigenlijk waard is. Als trouwe leden krijgen wij de afleveringen van de serie een week eerder te zien, maar vervolgens moeten we wel twee weken wachten op de film. Daar was ik het niet mee eens en daarom begon ik, in eerste instantie als grap, de petitie. Ik had absoluut niet verwacht dat het zo’n groot succes zou worden en dat er ook écht naar ons geluisterd zou worden.”

Independent Films

Distributeur Independent Films luisterde inderdaad naar de fans en vervroegt de release zodat fans al in de herfstvakantie naar de bioscoop kunnen. De film gaat nu dus op 17 oktober in première, in plaats van de geplande 24 oktober.

Feuten Het Feestje

In Feuten Het Feestje begint het nieuwe studiejaar voor studentencorps H.S.C. Mercurius met een gigantisch inschrijffeest dat compleet uit de hand loopt. Zo vecht eeuwige student Olivier (Tim Murck) een conflict uit met de politie die genoeg heeft van de overlast die Mercurius veroorzaakt. Bekijk de trailer voor de film hieronder.

Feuten is elke maandag om 21.25 uur te zien op Nederland 3.

Reageren