Records voor film Gooische Vrouwen 2

5 december 2014 13:36 | film | Door Televizier

© Independent Films

Gooische Vrouwen 2 is hard op weg een megahit te worden. De sequel heeft verschillende records gebroken en heeft nu al de status van 'Gouden Film'.

De sequel mag dan onthaald zijn op wisselende recensies, het Nederlandse publiek trekt zich daar niets van aan. Gooische Vrouwen 2 draait nog maar één dag in de bioscoop, toch zijn er al records gebroken.

Met 37.901 bezoekers heeft Gooische Vrouwen 2 de beste openingsdag van 2014 te pakken. Dat is zelfs beter dan de openingsdag van de eerste film, die in 2011 een aardige 37.605 bezoekers naar de bioscoop lokte.

Gouden Film

Dat getal komt bovenop het immense aantal mensen dat de film eerder gezien heeft. Gisteren bereikte Gooische Vrouwen 2 al de status van Gouden Film. Meer dan 100.000 mensen zagen de comedy voordat deze officieel in roulatie ging. Dat waren flink wat drukbezochte voorpremières.

Gooische Vrouwen 2 is hard op weg naar de volgende status. Voor een Platina Film moeten 400.000 mensen naar de bioscoop. Wij zijn benieuwd hoe ver de sequel komt. De eerste film bereikte binnen 23 dagen de magische grens van 1 miljoen bezoekers.

Gooische Vrouwen 2

De hoofdrollen in de sequel, waarin de dames naar de Oostenrijkse sneeuw gaan, zijn opnieuw voor Linda de Mol, Susan Visser, Lies Visschedijk en Tjitske Reidinga.

In 2009 won Gooische Vrouwen nog een Gouden Televizier-Ring en werd daarmee door het publiek uitgeroepen tot het beste tv-programma van het jaar.

Meer over