Rendition

De Amerikaans-Egyptische Anwar wordt onschuldig vastgehouden en gemarteld in een Noord-Afrikaanse gevangenis door de CIA. Zijn vrouw wil hem vrij krijgen maar botst tegen de bureaucratie op.

GENRE
Drama

REGIE

Gavin Hood

MET
Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Meryl Streep, Omar Metwally e.a.

VERHAAL

De Amerikaans-Egyptische Anwar El-Ibrahimi (Metwally) is voor zijn werk naar een conferentie in Zuid-Afrika geweest en vliegt terug naar de VS. Op het vliegveld staan zijn vrouw Isabella (Witherspoon) hem met hun zoontje op te wachten. Alleen zal Anwar daar nooit landen. Hij blijkt tijdens een tussenstop opgepakt wegens terroristische activteiten en is afgevoerd naar Noord-Afrika. Daar wordt hij op last van Corinne Whitman (Streep), hoofd van de anti-terreur unit van de CIA, ondervraagd en gemarteld door analist Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal). Isabelle doet er ondertussen alles aan haar echtgenoot terug te krijgen.

OORDEEL
De Verenigde Staten pakt, met of zonder goede reden, met de regelmaat van de klok mensen op die ze van terrorisme verdenken. Deze mensen worden verscheept naar een ver land en daar wekenlang ondervraagd en gemarteld om informatie los te krijgen. Zonder advocaat of bewijsmateriaal. Dat onrecht wordt in deze film aan de kaak gesteld. Regisseur Gavin Hood wil alleen iets te veel vertellen in te weinig tijd, zodat niet alles even goed uit de verf komt.

EXTRA'S
Commentaar van de regisseur, een making
of.

NU te huur en te koop

Reageren