Review: Boardwalk Empire - seizoen 1

Groots gemaakt gangsterepos over de drooglegging in Amerika en de opkomst van de maffia.

GENRE
Misdaad

MET
Steve Buscemi, Michael Pitt, Kelly MacDonald e.a.

VERHAAL
Twaalfdelige tv-serie van het Amerikaanse betaalkanaal HBO over de drooglegging in Amerika in de jaren 20. Het was de periode dat de maffia tot bloei kwam en Al Capone ‘capo di tutti capi’ werd. Capone doet mee in Boardwalk Empire, maar de grote ster is Nucky Thompson (mooie rol van Steve Buscemi). Officieel machtig gemeenteraadslid van Atlantic City, maar iedereen weet dat hij alle touwtjes in handen heeft. Langzaam komt daar verandering in, wanneer een nieuwe lichting gangsters, met andere normen en waarden, haar opwachting maakt.

OORDEEL
Boardwalk Empire is groots, ­meeslepend en mooi. Waar andere series zo goedkoop mogelijk in elkaar geflanst worden, zijn er hier kosten noch moeite gespaard om de jaren '20 van de vorige eeuw tot leven te wekken. In het begin wel goed opletten, want al die mannen met gleufhoeden lijken op elkaar. 

OPMERKELIJK
De eerste aflevering (de pilot) is geregisseerd door Hollywoodlegende Martin Scorsese. Inmiddels is er al een tweede seizoen gemaakt en een derde zit in de pijplijn.

STERREN
4 van de 5

Reageren