Revolutionary Road

Frank (Leonardo DiCaprio) en April (Kate Winslet) ontmoeten elkaar als ambitieuze twintigers. Zij wil actrice worden en hij vooral niet zoals zijn vader, die zijn dagen sleet als kantoorslaaf.

GENRE
Drama.

REGIE
Sam Mendes.

MET
Kate Winslet
Leonardo DiCaprio
Kathy Bates
Michael Shannon e.a.

VERHAAL
Frank (Leonardo DiCaprio) en April (Kate Winslet) ontmoeten elkaar als ambitieuze twintigers. Zij wil actrice worden en hij vooral niet zoals zijn vader, die zijn dagen sleet als kantoorslaaf. Een jaar of tien later zijn ze getrouwd met twee kinderen en wonen ze in een mooi huis in de suburbs.

Vooral Frank is diep ongelukkig met zijn kantoorbaan. Hij wil een groots en meeslepend leven. April komt met het plan naar Parijs te verhuizen. Kortstondig zijn ze dolgelukkig. Maar dan verandert Frank van gedachten en blijkt dat het April is die zich gevangen voelt in haar leven.

OORDEEL
Het is doffe ellende in de jaren '50 en het bewijs wordt geleverd met het verstikkende Revolutionary Road. Kate Winslet en Leonardo DiCaprio, die voor het eerst sinds Titanic weer samen in een film spelen, maken heel overtuigend knallende ruzie, maar raken mij niet in het diepst van onze ziel.

Reageren