Rick Engelkes maakt verfilming van De Huisvrouwmonologen

22 juni 2016 10:57 | film | Door Televizier

© Michel Schnater

Rick Engelkes en filmdistributeur Independent Films maken een verfilming van het toneelstuk De Huisvrouwmonologen. De romantische komedie krijgt de titel Huisvrouwen bestaan niet.

Dat hebben producent Rick Engelkes en Independent Films woensdag 22 juni bekend gemaakt. Het wordt de eerste filmproductie voor Rik, die al tien jaar toneelstukken produceert.

Film

Huisvrouwen bestaan niet gaat over drie vrouwen, twee zussen en hun moeder, die gedwongen worden hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Welke acteurs te zien zijn in de romantische komedie is nog niet bekend.

Toneelstuk

Het verhaal is een verfilming van het succesvolle toneelstuk De Huisvrouwmonologen. Hierin vertolken Noortje Herlaar, Henriëtte van Tol en Lotje van Lunteren de hoofdrollen. Het is nog niet bekend of zij ook in de film te zien zijn. Het toneelstuk is gebaseerd op het boek Huisvrouwmonologen van Sylvia Witteman. De schrijfster is niet actief betrokken bij de filmversie.

Engelkes

Rik is naast producent ook acteur. Hij is onder meer bekend van de series Goede tijden, slechte tijden en Bloedverwanten (foto). Ook speelde hij rollen in de films Pietje Bell en Verliefd op Ibiza.

De opnames van Huisvrouwen bestaan niet vinden begin 2017 plaats en de film moet in december 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. 

Meer over