RockNRolla

Kruimeldieven OneTwo (Gerard Butler) en Mumbles (Idris Elba) willen ook profiteren van de (toen nog) bloeiende vastgoedmarkt in Londen en bouwen op een stuk land waar dat niet mag.

GENRE
Misdaad.

REGIE
Guy Ritchie.

MET
Gerard Butler
Tom Wilkinson
Toby Kebbell
Thandie Newton e.a.

VERHAAL
Kruimeldieven OneTwo (Gerard Butler) en Mumbles (Idris Elba) willen ook profiteren van de (toen nog) bloeiende vastgoedmarkt in Londen en bouwen op een stuk land waar dat niet mag. Daarvoor moeten ze geld lenen van Lenny Cole (Tom Wilkinson), de grote man in de Londense onderwereld.

Wat ze niet weten is dat het stuk land al van Lenny is en dat hij het raadslid dat de benodigde vergunning kan leveren in zijn zak heeft. Enfin, de vergunning komt niet rond en OneTwo en Mumbles raken hun geld en de grond kwijt. Ze hebben niets, maar zijn wel veel geld schuldig aan Lenny. Om dat bij elkaar te krijgen beroven ze een Russische miljonair die ook al geld schuldig is aan Lenny.

Daarna volgen nog verwikkelingen met een schilderij, nog meer geld, een aan drugsverslaafde popster die zijn eigen dood in scène heeft gezet en nog meer Russen.

OORDEEL
Al na vijf minuten weet je zeker dat je een Guy Ritchie-film aan het kijken bent. Londen, gangsters met rare namen, snelle dialogen en een onbegrijpelijk plot. Dat hebben we eerder gezien in Lock Stock en Two Smoking Barrels, Snatch en Layer Cake.

Maar waar dat toen nog opzienbarende films opleverde, is het nu meer een goed gemaakte herhalingsoefening. We kijken meer uit naar Richties volgende film met Robert Downey jr. (als meesterdetectvie Sherlock Holmes).

De trailer van RockNRolla:

Extra:
-->
Meer dvd tips lezen? Ga naar: DVD Reviews.

Reageren