Romantische komedie Zwanger & Co in december op Netflix

29 november 2022 09:25 | film | Door Irma Tomas

Netflix zit goed in z'n Nederlandse romantische komedies en daar komt in december een gloednieuwe bij: Zwanger & Co, die deze zomer nog in de bioscoop draaide.

Natuurlijk is Zwanger & Co van de koning, keizer en admiraal van de romcoms, Johan Nijenhuis, die half bekend Nederland strikte voor deze film die vanaf 29 december te zien is op Netflix. 

Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond speelt de hoofdrol als verloskundige Merel. Ze zet tientallen kinderen per jaar op de wereld, maar zelf is ze nog kinderloos. Het is niet dat Merel geen kind wil, ze heeft alleen de juiste man nog niet gevonden. En omdat iedereen om haar heen maar nageslacht blijft produceren, voelt Merel de druk toenemen. 

Thom Hoffman

De oudere zus van Annet (Maaike Martens) en haar man Theo (Matteo van der Grijn) proberen uit alle macht nog een baby te krijgen terwijl hun dochter Eva (Bo Maerten) ongepland zwanger is. Intussen stort Merel's vader Piet (Thom Hoffman) zich vol op zijn papadag en probeert hij met zijn tweede leg in te halen wat hij de eerste keer miste.

WALDEMAR TORENSTRA

Merel weet heel goed dat ze niet te lang kan wachten tot de juiste man zich meldt en besluit dan maar om in haar eentje een baby te krijgen. Maar net wanneer ze een positieve zwangerschapstest heeft en de hormonen door haar lijf gieren, duikt de charmante ambulancebroeder Luuk (Waldemar Torenstra) op. 

DAVINA MICHELLE

Ook Carolina Dijkhuizen, Manuel Broekman, Beppie Melissen, Leo Alkemade, Leonie ter Braak en Emanuelle Grives komen voorbij in Zwanger & Co en Davina Michelle verzorgde de soundtrack. The Last Thing I Need is een eigen liedje en ze zingt ook nog de covers  I Want Your Love van Chique, Have It All van Jason Mraz en New Born Love van Emil Anders Gustafsson, Philippine Corporaal en Galeyn Tenhaeff.

Meer over