Serie: The Following - Review

27 oktober 2013 15:00 | film | Door Televizier

De Amerikaanse dramaserie The Following weet aldoor te verrassen. De hoofdrol is voor de geweldige Kevin Bacon, die een FBI-agent speelt.

Ryan Hardy (Kevin Bacon, links op de foto) is een voormalige FBI-agent die een paar jaar geleden hoogstpersoonlijk de beruchte seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy, rechts op de foto) achter slot en grendel zette. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan met Ryan. Hij is aan de drank geraakt en voelt zich schuldig omdat hij ­Carroll niet eerder ontmaskerde.

Het leven van Ryan komt op z’n kop te staan wanneer Carroll ¬≠ontsnapt en flink wat volgelingen blijkt te hebben die voor hem bereid zijn te moorden en hun leven te geven. De FBI vraagt Ryan terug als consultant en hij moet alles op alles zetten om Carroll terug achter de tralies te krijgen.

SBS 6 zond The Following uit in Nederland, dus misschien hebt u de serie al gezien. Zo niet, dan wacht u een verrassend spannende reeks die af en toe misschien iets te gruwelijk en gewelddadig is, maar wel aldoor weet te verrassen. En met een geweldige Kevin Bacon in de hoofdrol.

Sterren

3 van de 5

Jaar

2013

Credits

Met Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Annie Parisse e.a.

Meer over