Sesamstraat is jarig en maakt een film

20 september 2016 16:25 | film | Door Televizier

Sesamstraat is 40 jaar en om dat te vieren maakt het kinderprogramma een film getiteld Sesamstraat viert feest. Elmo speelt de hoofdrol.

Speciaal voor de jubileumfilm zijn klassieke bestaande Sesamstraat-scènes van de afgelopen 40 jaar opnieuw opgenomen. Welke scènes dat zijn, is nog niet bekend maar wij hopen op Ernie die een banaan in zijn oor heeft, Grover die van alles in zijn soep vindt en Kermit die omverwaait als hij het nieuws presenteert.

Martine Bijl

Elmo neemt de kijkers mee langs hoogtepunten en bijzondere momenten uit de afgelopen 40 jaar. De acteurs van nu zijn te zien in de film, samen met... gastactrice Martine Bijl.

Spelletje

Er zit ook een spelelement aan vast aan Sesamstraat viert feest!. Tijdens zijn reis gaat, samen met de kijkers, op zoek naar verschillende voorwerpen, die hem toegang geven tot het feest in Sesamstraat.

Première

De première van de film is bij Beeld en Geluid in Hilversum, waar de film tijdens de herfstvakantie van 17 t/m 23 oktober te zien is op groot scherm. In de kerstvakantie wordt Sesamstraat viert feest! uitgezonden op NPO Zappelin.

Meer over