Sharknado komt Nederland verslinden

Op 19 september gaat de spraakmakende b-film Sharknado in Nederland in première. Het is de 'beste slechtste film die ooit gemaakt is!' Zien is geloven.

De hele maand september staat bij zender SyFy in het teken van gevaarlijke wateren, het ideale moment voor de Nederlandse première van de net zo smakeloze als spraakmakende tv-film Sharknado.

Sharknado

Sharknado is een bizarre rampenfilm waarin Los Angeles wordt geteisterd door tornado’s gevuld met water en haaien. Hierdoor worden de straten en het luchtruim van LA overspoeld door de bloeddorstige zeemonsters.

Klinkt belachelijk? Nou dat is het ook. Sharknado is al de 'beste slechtste film ooit!' genoemd. De beesten lijken zo uit een oude PlayStation te komen, de haaienshots tussendoor zijn geknipt uit een oude natuurdocumentaire en het basisidee is te bizar voor worden.

Twitter explosie

Sharknado werd op 11 juli 2013 uitgezonden in de Verenigde Staten en zorgde voor een Twitter-explosie. De film groeide online uit tot een fenomeen.

Zo zeer zelfs dat deel twee al aangekondigd is. In 2014 komen de haaien naar New York, van SyFy mochten fans via Twitter ideeën voor de titel van de sequel aandragen.

Tara Reid & Ian Ziering

In de hoofdrollen van deze b-film strompelen twee bekende acteurs die inmiddels aardig weggezakt zijn. Ian Ziering (jawel, van de serie Beverly Hills, 90210) rijdt door de met haaien gevulde straten van L.A. om zijn ex (Tara Reid, van American Pie-faam) te redden.

In het bizarre plot figureren een op hol geslagen reuzenrad, een helicopter om de tornado's mee te bombarderen en een bloederige kettingzaag. Meer verklappen we niet. 

Alvast een voorproefje zien? Bekijk hieronder de trailer:

Reageren