Son of Rambow

Will Proudfoot (Bill Milner) is een verlegen jongetje van een jaar of twaalf en wordt opgevoed door zijn zwaar religieuze moeder. Hij wordt door bullebak Lee Carter (Will Poulter) gedwongen stuntman te zijn in een videoversie van Rambo: [i]First Blood[/i], omdat Lee wil meedoen aan een wedstrijd voor jonge filmmakers.

GENRE
Jeugd.

REGIE
Garth Jennings.

MET
Bill Milner
Will Poulter
Neil Dudgeon
Jessica Hynes e.a.

VERHAAL
Will Proudfoot (Bill Milner) is een verlegen jongetje van een jaar of twaalf en wordt opgevoed door zijn zwaar religieuze moeder. Hij wordt door bullebak Lee Carter (Will Poulter) gedwongen stuntman te zijn in een videoversie van Rambo: First Blood, omdat Lee wil meedoen aan een wedstrijd voor jonge filmmakers.

Het tweetal blijkt ondanks de grote verschillen veel gemeen te hebben (ze moeten het beiden rooien zonder vader) en ze gooien zich met hart en ziel in hun nieuwe hobby. Ze worden bloedbroeders, doen spectaculaire stunts en Sylvester Stallone wordt Will's surrogaat-vader.

OORDEEL
Wat een lieve, grappige kinderfilm over de vriendschap tussen twee jongetjes en hun problemen. Er mankeert ook wel het een en ander aan: zo wordt het soms veel te sentimenteel en onrealistisch. Maar daar staat zoveel vertedering en plezier tegenover dat we de regisseur dat met liefde vergeven.

Reageren