Star Wars-première groot succes

16 december 2015 14:13 | film | Door Televizier

Na elf jaar wachten was het voor de verstokte Star Wars-fans gisteravond eindelijk zo ver. De première van The Force Awakens vond plaats in Theater Amsterdam.  

Trouwe fan Dj Armin van Buuren was tegen RTL laaiend enthousiast over de film. ‘’De scènes die ze vroeger filmden met de schepen en vuurgevechten, zijn nu veel meer in detail gebracht. Je wordt er eng van, want je zit er zo dichtbij. Ik moet echt even bijkomen. Ik wil de film nog een keer zien! ‘’ Zangeres Do reageert enthousiast op de reacties van het publiek in de zaal. ‘’Alleen de reacties waren al 50 procent van het genot. De film was heel erg mooi gemaakt, super tof.’’ 3FM –Dj Michiel Veenstra zegt zelfs ‘blown away’ te zijn.

Rode loper

Shownieuws sprak met een aantal BN’ers op de rode loper over de Sci-Fi film. ‘’Iedereen is er vol van. Fans kunnen er niet van slapen en gaan morgen verkleed en al naar de bioscoop toe. Ik ga voor het eerst. Misschien sla ik helemaal om,’’ laat Star Wars groentje André van Duin weten.

Gekostumeerd

Presentatrice Nicolette Kluiver kwam zelfs als Darth Vader opdraven. ‘’Mijn man is groot fan. Ik heb hem ooit beloofd dat we naar de première zouden gaan. We schrijven toch filmgeschiedenis hier.’’

Die-hard fans

Naast de bekende personen is het natuurlijk ook erg belangrijk wat de die-hard fans ervan vonden. Zij laten aan RTL weten dat het geweldig was. ‘’Zo mooi gemaakt, zo’n mooi verhaal en een geweldige cast’’, zegt een stralende verklede vrouw.

Voor publiek

Vanaf vandaag wordt de film in honderden bioscopen door het land gedraaid. De voorverkoop ging extreem snel, er waren meer dan 120.000 kaarten verkocht.

Oude cast

Bijzonder aan deze film is dat Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher na 32 jaar terugkeren in de film als Han Solo, Luke Skywalker en Princess Leia. Ook zijn er veel nieuwe gezichten te zien. 

Meer over